Sanke-amok i vilde urter
Jeg er lige kommet hjem fra Bornholm. En ø jeg holder mere og mere af. Udover, at vi efterhånden kender en hel del skønne mennesker på øen, så opdager jeg hvert år helt nye sider af øen.
I år er jeg gået fuldstændig sanke-amok. Jeg er totalt på nybegyndrstadiet, men hold da helt op, hvor jeg elsker at gå amok i naturens spisekammer. Jeg fik samlet:
- Roseneblade
- Figner
- Skovsyre
- Lyng
- Brombær
- Solbær
- Slåen
- Havtorn
- Hyben
- Havesyre
- Sankthansurt
- Marehalm
- Æbler






Som nybegynder ud i sankelivet er jeg gået i gang med snaps, sirup og saft.
Fx er det blevet til:
- Solbærsaft (Salene)
- Havtorn sirup og likør (Melsted)
- Æblegrød (Salene)
- Tørrede enebær (Paradisbakkerne)
Snaps:
- Brombær
- Figne
- Rosenblade
- Hybenskaller
- Slåen
- Enebær
- Havtorn-likør
- Hyldeblomst-likør
-
Valnødder